woensdag 7 september 2011

Vannacht droomde ik dat ik in een bed lag op een zolder en bang was voor iets. Ondertussen sliep de moeder van een vriendin een verdieping onder mij, en ik wist dat ze company had. Enge company.
Toen kwam er een klein Chinees meisje naar mijn bed die zei dat ik de kat vrij moest laten, anders zou die stellig ook vermoord worden, dus ik dacht; stront aan de knikker, en bleef liggen. Nadat ik niet bang meer was ging ik naar beneden om de kat vrij te laten. Wat bleek de volgende dag! De moeder en de kat waren alsnog vermoord! En dat terwijl ik daar bang lag te wezen, vertelde de dochter vrolijk nadien.

Daarna droomde ik dat een vriend van mij ineens 'wimpie' heette.


Ik heb een album vol plaatjes van dikke mensen die iets grappigs doen, Mark Rutte met een grote donderwolk achter zijn hoofd, een heldenfoto van een man die denkt dat hij heel hip is door altijd achter zijn naam '(Schrijver en Dichter)' neer te zetten, foto's van mannen met unibrows, foto's van celebs waarop ik mijn vader denk te spotten, foto's waar Ringo Star lelijk opstaat (onuitputtelijk), Gummbah en Jeroom, grappige foto's van leraren, plaatjes waarop mijn hoofd toegetakeld is, apocalyptische foto's van de bijbel en een paar mooie plaatjes. Ik moest ze maar eens plaatsen.

Verder vind ik het leuk om onmogelijke superhelden te verzinnen,
ik had al eens 'modalewerknemerman', 'ligterdikopdatdienietheteroisman',
'doetallesvooraandachtman' en vandaag bedacht ik 'voeltzichaltijdpersoonlijkaangesprokenman'.


weltrusten.

6 opmerkingen:

Zack zei

Wat een droom! Zelf zou ik ws dat Chinese meisje nog het engst hebben gevonden. Bang dat juist zij de moordenaar was of zo.

Ik ben wel benieuwd naar je plaatjes. Vooral de heldenfoto van de schrijver en dichter. Gummbah is altijd leuk. Jeroom ken ik niet echt. De website is wel briljant (zie ik nu).

Wat dacht je van de superhelden vakantieman en wasmandman? Over dat duo willen ik en een vriend van mij nog eens iets schrijven. Ken je http://www.youtube.com/watch?v=iJeNmLiqYx0 ?

Rosan zei

Ik denk dat dat komt omdat in Japanse (ok, niet hetzelfde, sorry) horrorfilms altijd van die enge dunne meisjes zijn die een soort van extreme doodsangst inboezemen als ze ergens vandaan undulaten.

Haha, mijn broertje heet wimpie op het internet.

Cool die plaatjes. Ik moet dat ook steeds doen voor mijn school, dan heet het 'beeldarchief'.

Je superheldennamen vind ik SUPERcool alleen niet echt HELDhaftig, het lijken me eerlijk gezegd nogal sneue figuren, vooral de voeltzichaltijdpersoonlijkaangesprokenman, die lijkt me echt focking irritant. Hij zweet ook een beetje teveel en komt wel erg dicht bij je staan, vind ik.

Ik zou dolgraag het verhaal over de wasmandman willen weten!

Ezra zei

Ook in the grudge zit een eng Japans ventje, ongeveer wat je bedoelt? (ik haal the grudge en the grinch altijd door elkaar, dat leidt soms tot vreemde gesprekken)

Het is echt heerlijk en tijdrovend om zulke plaatjes te verzamelen. Zeker wanneer je eerst een thema bedenkt. En het vakantie is. Beeldarchief lijkt me zo'n perfect woord om het allemaal te legitimeren!

Hahaha, die typering voor voeltzichaltijdpersoonlijkaangesprokenman is zo goed als perfect. Mijn helden komen recht van de straat. Jij moet er ook bedenken!

Meestal stuur ik mijn respons op reacties gewoon naar de blog van de ander. Krijg jij mailtjes als iemand reageert? Ik wel, superideaal. Bedankt voor leuk vinden van de stukkies. Vleiend vleiend bloos bloos bloos (getypt is dat zo lullig, zo moet een cyberrelatie eruit zien denk ik :P)

Rosan zei

Yeah, wij hebben een cyberrelatie! (dit was een grapje - zulke dingen moet je ook altijd zeggen in een cyberrelatie omdat er anders misverstanden ontstaan, dit bij gebrek aan lichaamstaal en sarcastische ondertonen etc)

Oké, ik heb je superheldbestelling hierbij genoteerd in mijn achterhoofd, de volgende keer dat ik een irritant persoon tegenkom op straat zal ik 'm genadeloos afmaken in mijn hoofd en dan daarna met je delen.

Ja, ik krijg mailtjes als iemand reageert op mijn blog, maar niet als iemand reageert op mijn reactie op andermans blog, dat zou nog idealer zijn. Gewoon een beetje bijhouden in je hoofd dus... maar oh hee, wat zie ik hieronder! 'stuur vervolgreacties naar roosstokkel@hotmail.com', vét handig!

en :)

Zack zei

Ja, ik check (dus) nog wel of er een reactie volgt :P En blijkbaar kan het dus nog makkelijker, door dat vakje met "stuur vervolgreacties naar" aan te vinken.

Nu ben ik nog benieuwder naar die schrijver en dichter! :P Ik ben zelf een aantal jaren behoorlijk actief geweest op een schrijverssite (die nu weg is) en het was altijd wel grappig om te zien dat bepaalde amateurschrijvers best wel vol van zichzelf waren. Van die mensen die vinden dat het aan de uitgevers ligt en niet aan hun stuk dat ze nog geen bestseller in de winkel hebben liggen. Of überhaupt een boek bij een fatsoenlijke uitgever hebben uitgegeven :P

Wat een persoonlijke vragen! :P Ik zit momenteel op de bodem van een vrij deprimerende kloof tussen studie en werk, als ik dat zo uit mag drukken. Ik ben afgestudeerd, maar werk vinden (en zoeken) schiet niet op. Ondertussen heb ik niet zoveel geld (parttime baantje), waardoor ik noodgedwongen weer "tijdelijk" bij m'n ouders woon in metropool Duiven. Kuch.

Rosan zei

Duiven klinkt ook echt duivesaai!

Haha, ik herken je verhaal over schrijversites met schrijvers die behoorlijk vol van zichzelf waren, en dat het dan aan de uitgever ligt, pff, vermoeiend. En meestal zijn ze dan gewoon ook nog slecht en noemen ze dat 'hun eigen stijl', die niemand dan begrijpt.

Tijdelijk weer bij je ouders wonen kan de gang er behoorlijk uithalen, ik ken het. Ik moest bij je laatste alinea denken aan http://www.youtube.com/watch?v=UBKKcxCuH-g&feature=channel_video_title
Get an Ilene, dus. :P

(sorry Ezra dat ik hier ook allemaal maar op reageer op jouw blog op jouw vragen :P)