zaterdag 13 september 2008

De grote beroepskeuze test blog

Beroepskeuzetest:

Uitslag mini beroepskeuzetest
Je bent te typeren als een kunstenaar.Een kunstenaar is vooral creatief. Creatieve mensen zien dingen vaak op een aparte manier. Ze hebben er behoefte aan om mooie dingen te maken of mooie oplossingen te bedenken. Voorbeelden zijn een journalist, programmamaker, reclameontwerper of schrijver. Voorbeelden van meer voor de hand liggende creatieve beroepen zijn cartoonist, muzikant, architect of kunstschilder.

Beroepskeuzetest:

het hoogst scoorde ik op:

Creatief: Uw voorkeur voor creatieve beroepen betekent dat u prijs stelt op een grote mate van vrijheid in uw werkzaamheden. U wilt op een intellectueel niveau ideeën uitwerken, en maalt daarbij niet zo zeer om opgelegde regels. Beroepen, waar u naar alle waarschijnlijkheid een grote mate van voldoening in zult vinden, zijn bijvoorbeeld reclameschrijver, schilder of ontwerper. Maar in feite kunnen alle functies waarbinnen u uw creativiteit de vrije loop kan geven, goed bij uw interesses aansluiten.

En het laagst op:

Administratief:Uw voorkeur voor administratieve beroepen betekent dat u prijs stelt op een grote mate van zekerheid in uw functie. U werkt graag volgens reeds bepaalde methoden en u houdt van nauwkeurigheid en ordelijkheid. U kan voldoening vinden in het werken met cijfers en u vindt het prettig om ingewikkelde zaken helder te maken. Beroepen waarin u waarschijnlijk een grote mate van voldoening zult vinden zijn bijvoorbeeld administratief medewerker, bibliothecaris of boekhouder.

Beroepskeuzetest:

Hoogst gescoord op:

Artistiek
Mensen die hoog scoren op artistiek zien dingen vaak op een aparte manier, hebben een rijke fantasie, denken niet in vaste patronen en hebben een sterke behoefte om mooie dingen te creëren.

Laagst op:

Conventioneel
Mensen die hoog scoren op conventioneel zijn over het algemeen vrij netjes en hebben de neiging gestructureerd te werk te gaan. Ze ergeren zich gauw aan chaotische situaties of een rommelige omgeving. In de ogen van anderen hebben ze hun zaakjes altijd op orde. (hehe)

En, oke dan, nog een persoonlijkheidstest:

Na een hoop mislukte testen komt het erop op neer dat ik onzeker, extravert, chaotisch en bescheiden ben.

Whoehoee.
Nou, ik ben nu nog niet zo heeeeel veel wijzer wat ik moet worden, maar ach.
Het werd wel een beetje saai op het laatst. :p
Niet super verassend.. Als er nou boswachter ofzo uitkwam.. Maar nee.. Het mocht niet baten.

Geen opmerkingen: