zaterdag 23 augustus 2008

Ezra's online astrologie

Kreeft: De kreeft heeft deze week nogal last van eczeem. Blijf hier niet meelopen! Als het binnen een week niet beter wordt kan de uitslag veranderen in openbrekende steenpuisten, met daaruit voortkomende gemuteerde schapen. Probeer deze week iets meer rust te nemen. Je nieuwe baan bij de belastingsdienst vergt geestelijk veel van je (lees: elke keer weer die stenen naar je hoofd, moet dat nou? misschien had je toch maar cliniclown moeten worden..) In de liefde gaat het niet zo goed. Dat komt doordat de kreeft een dreigende kans op een ranzige adem heeft. Eet niet zoveel knoflook kreeft!

Schorpioen: De schorpioen moet niet zo moeilijk doen! Het is makkelijker dan het lijkt! Iedereen weet toch dat dat waarnemers in intertiaalstelsels die ten opzichte van elkaar een eenparige beweging uitvoeren niet kunnen bepalen wie van beiden een absolute beweging uitvoert, en wie eventueel stilstaat. Dat de slimme schorpioen dit nu nog niet begrijpt is zorgwekkend. Neem eventueel bijles, want zo kan het niet langer natuurlijk! Er kruist deze week een bijzonder persoon de baan van de schorpioen, een man met een hoed en een lange jas. Houdt dit persoon in de gaten! Het kan een toekomstige liefde zijn, maar natuurlijk ook een doodgewone potloodventer..

Waterman: Kom eens uit je huis (water)man! Er is meer in de wereld dan de binnenkant van jouw kamer! Ga gezellig iets doen met je vrienden! Of doe een hoed op en een lange jas aan en begeef je tussen de schorpioenen, zo zul je veel nieuwe vrienden maken. We weten dat een waterman een beetje kluizenaar-like van aard is, maar nu overdrijf je toch echt! Het is op dit moment de tijd om de deur uit te gaan en een reis te maken. Naar Azië bijvoorbeeld, om daar aan tai-chi te doen, of te chillen met de Dalai-Lama.

Vissen: Het is fijn dat je zo verzorgend bent, maar dit is natuurlijk een beetje overdreven. Je man/kinderen/broers/zussen/ouders/hond/kat/cavia/konijn/schildpad hebben heust niet 24/7 jouw hulp nodig en hoeven al helemaal niet gevoerd, bepoederd met baby poeder, of plat geknuffeld te worden elke keer als ze in jouw buurt komen. Drink deze week niet teveel jenever, want de kans-op-alcoholist-wordt-meter staat op gloeiend voor de vissen. Gebruik je creativiteit om jezelf af te leiden van de drank, ga bijvoorbeeld een narrenpak voor jezelf maken en daarmee over een strand huppelen, of boetseer een leuke vaas en kleur hem op met vingerverf.

Leeuw: Wrauw! De leeuw is deze week in een wilde bui. Onderdruk deze behoefte niet! Koop een enkeltje sahara en ga daar jagen op de weinigen die nog van jouw soort over zijn! Dan zijn er straks geen leeuwen meer en kunnen we die alvast van het beschermde diersoorten -lijstje afstrepen. Hebben we dat gezeik ook niet meer.

Ram: De ram zit deze week in een identiteitscrisis. Die vraag blijft maar in je hoofd hangen 'te zijn, of niet te zijn?' Zal je die nieuwe roze peugeot 12341526235271524142678 kopen, of toch maar die zwarte patserige citroën 4268561726? Wij van Ezra's online astrologie-team gaan voor de citroën. Dat past iets meer bij ram's imago. Maar i.pv. je telkens met die vraag bezig te houden kan je je beter afvragen of je nou wel of niet moet doorgaan met die cursus zelfverdediging. Je hebt namelijk al vele oefen-tegenstanders een kopje kleiner gemaakt en al twee van je leraren hebben zelfmoord gepleegd. Te vechten of niet te vechten? That's the question.

Stier: De stier zet deze week de bloemetjes buiten. Letterlijk. Je hebt je ding gevonden, namelijk de kunst van het kweken van planten voor voedsel en schoonheid, in en rond het huis, oftewel tuinieren. Je hart vult zich met liefde wanneer je in de grond wroet om daar een mooie dahlia, orchidee of gerbera in te planten. Ga hier vooral mee door en luister niet naar andermans' mening. Dat de buurman wat raar opkijkt als jij je chrysant aan het knuffelen en kussen bent is zijn probleem. Plantofielen moeten er ook zijn in deze wereld!
(ps. graaf niet teveel aan de rechterkant van je tuin, want daar ergens ligt je dode hamster begraven).

Weegschaal: De weegschaal heeft deze week wat problemen met z'n gewicht. Wees niet bang voor de weegschaal, maar stap moedig de trap op, op weg naar dat rechthoekige ding met het wijzertje, of voor de wat modernere weegschalen, met de digitale cijfers. Je zult merken dat je wat pondjes te zwaar bent. Maar daar weet de gediciplineerde weegschaal wel raad mee. Water en crackers worden wet. Let op mijn woorden: een spuitje hier en daar werkt vaak ook goed voor de slanke lijn!

Maagd: De maagd moet zich niet zo uitsloven! We weten allemaal dat de maagd trots op z'n lichaam is, maar om nou naakt over een parkeerplaats heen te rennen vinden wij van de comissie en de andere sterrenbeelden een beetje overdreven. De maagd doet er goed aan deze week naar de kerk te gaan, hij heeft namelijk heel wat op te biechten.

Tweelingen: Er komt een vrolijk weekje aan voor de tweelingen. Vrolijke kleurtjes en zonlicht voeren boventoon. De tweelingen gaan namelijk zijn kamers schilderen. En zo als men weet is de tweeling een erg spontaan type, dus die doet dat al dansend en zingend in pyjama. Let er wel op dat je niet van het trapje afvalt tweelingen! Draag deze week geen make-up, het kan namelijk zo zijn dat je allergisch bent voor een bepaald soort. Als je een erg optutterige tweeling bent kan je dan natuurlijk altijd nog een zak over je hoofd doen.

Boogschutter: De boogschutter heeft een grote behoefte aan saamhorigheid en warmte deze week. Ga dus allemaal bij de boogschutter op bezoek en masseer diens voetjes en stook een vuurtje zodat die zich op z'n gemak voelt! De boogschutter heeft nog een appeltje te schillen met een oude vriend, dus oude vriend, wees voobereid op een bezoekje van een boogschutter met een emmer appels en een aardappelschilmesje!

Steenbok: Steenbok, steenbok, wat ben je chagrijnig! Iedereen die in een straal van 15 meter bij je in de buurt komt krijgt een scheldwoord of klap naar zijn hoofd geslingerd. Komt dit misschien door je problemen thuis? Het is toch niet zo leuk dat je goudvissen bij hoopjes sterven en je moeder (de stier) alleen maar oog voor haar planten heeft. Maar dit is natuurlijk geen reden om iedereen zo af te katten. Ga in therapie en uit je gevoelens in het dagelijks gesprek. Kijk uit voor het vierde krukje van rechts, want daarvan is de ene poot langer dan de andere.

Geen opmerkingen: